Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Lamborghini Huracan STO Time Chaser_111100: 60 jaar terug in de tijd

Geschreven door Olivier Duquesne op 21-02-2023

Om zijn 60e verjaardag te vieren keert Lamborghini terug in de tijd, met een Huracán-tijdmachine ontworpen door de Japanse disruptieve hedendaagse kunstenaar Ikeuchi.

De Lamborghini Huracan STO Time Chaser_111100 is een dosis paarden, stieren, cinema, videogames en tijdreizen. Dit unieke model, ontworpen door Ikeuchi, een Japanse maker van disruptieve hedendaagse kunst, is geïnspireerd door het motto voor de 60e verjaardag van het merk uit Sant'Agata Bolognese: "De toekomst begon in 1963". Dit gezamenlijke project heette "Chasing the Future". Het resulteerde in een "Time Gazer" machine en de Huracán STO Time Chaser_111100.

Time Gazer

De Time Gazer werd gebouwd uit originele Lamborghini-onderdelen. Dit grootschalige kunstwerk is bedoeld om Ikeuchi's visie op het verleden, het heden en de toekomst samen te vatten door de lens van Lamborghini's evolutie. Hoewel het niet noodzakelijk de inspiratiebron van de kunstenaar is, zou je er verwijzingen in kunnen zien naar de film The Time Machine uit 1960, en iets minder naar de remake uit 2002.

Huracán STO Time Chaser_111100

De Lamborghini Huracan STO Time Chaser_111100, met een V10 van 640 pk, is een "Opera Unica", een unieke limited edition die uitdrukking geeft aan de cybernetica die typisch is voor Ikeuchi en aan Lamborghini's 60-jarige geschiedenis. De 111100 in de naam is simpelweg de binaire code van het getal 60. De kunstenaar gebruikte originele onderdelen van eerdere jubileummodellen: de Lamborghini Countach 25th Anniversario, de Lamborghini Diablo SE30, de Lamborghini Murcielago 40th Anniversary en de Lamborghini Aventador LP-720-4 50th Anniversary. Maar toch denk je bij een auto om mee in de tijd te reizen nog altijd spontaan aan de DeLorean DMC12...

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten