Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / WWCOTY 2023 - De laureaten per categorie

Geschreven door Olivier Duquesne op 15-02-2023

De jury van de verkiezing Women's World Car of the Year 2023 heeft de 6 laureaten per categorie bekendgemaakt. Een daarvan wordt de WWCOTY 2023, die op 8 maart wordt onthuld.

8 maart is de Internationale Dag van de Rechten van de Vrouw. Het is ook de datum die door de organisatie van WWCOTY (Women's World Car of the Year) werd gekozen om de winnaar te onthullen van deze trofee die wordt uitgereikt door een jury van 63 vrouwelijke autojournalisten, waaronder de Belgische Sabrina Parant. De "Supreme" winnaar is een van de 6 finalisten uit evenveel categorieën.

  • Audi RS 3 (Performance car). De Audi RS 3 werd door de juryleden gewaardeerd voor zijn sportieve karakter waarin alle technologie is verwerkt die het merk in de circuitracerij heeft ontwikkeld.
  • Citroën C5 X (Family Car). De jury beloonde de Citroën C5 X voor zijn "uitzonderlijke comfort", evenals voor zijn binnenruimte en zijn design. Bovendien is hij leverbaar met benzine- en hybride motoren.
  • Ford Ranger (4x4). Over de Ford Ranger oordeelden journalisten dat deze pick-up "betrouwbaar, stijlvol en charismatisch" is. Bovendien kan hij zich gemakkelijk verplaatsen op elk parcours. En hij is niet alleen efficiënt in het terrein, hij heeft ook een praktisch extraatje: zijn kofferbak.
  • Jeep Avenger (Family SUV). Het is geen verrassing om de Jeep Avenger hier te vinden. De Auto van het Jaar 2023 (COTY) is de allereerste volledig elektrische auto van het merk. Volgens WWCOTY is zijn ontwerp "erg geslaagd" en biedt hij bovendien "uitstekende off-road capaciteiten" voor een voorwieltrekker.
  • Kia Niro (Urban Car). De Kia Niro werd geprezen omdat hij "ruim, praktisch, veilig en gemakkelijk te besturen" is en omdat hij meerdere zuinige en geëlektrificeerde aandrijflijnen biedt (HEV, PHEV en BEV).
  • Nissan X-Trail (Large SUV). De Nissan X-Trail is een grote SUV met veel binnenruimte en eventueel zeven zitplaatsen. De vrouwenjury waardeerde zijn efficiëntie op moeilijk terrein. Bovendien wordt hij aangeboden met Nissans e-Power-technologie, een oplossing waarbij een benzinemotor de accu voedt die nodig is voor de elektromotor.
Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten