Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Skoda Citigo : Bijgeschminkt

Geschreven door Felix Bouland op

Wat retouches en enkele evoluties hier en daar, en de kleinste Skoda kan het tweede deel van zijn carrière aanvatten. De verschillen zijn nauwelijks zichtbaar, maar de Citigo blijft wel een slimme stadsauto.

Prijs
NB

Je moet er bijna een vergrootglas bijhalen, maar de Citigo evolueert wel degelijk. Na 200.000 verkochte exemplaren sinds zijn lancering in 2012 krijgt de Tsjechische neef van de Volkswagen Up en de Seat Mii een facelift(je). Jammer genoeg zijn de evoluties puur esthetisch en verandert er te weinig op technologisch vlak. Aangezien Skoda een bocht heeft gemaakt naar een meer hoekig design, moest de Citigo wat meer in de pas gaan lopen. Gedaan dus met de ronde mistlampen vooraan, die vervangen werden door rechthoekige exemplaren. Als optie kunnen die de binnenkant van de bocht verlichten.

Ook het radiatorrooster werd gewijzigd, zij het dan erg subtiel: het gevleugelde-pijllogo neemt wat meer plaats in en staat nu in het midden van het verhoogde deel van de motorkap dat kenmerkend is voor alle Skoda’s. De Citigo was tot dusver het enige model van het merk dat daaraan voorbijging – bij dezen is dat rechtgezet. Achteraan werden de lichtblokken hertekend, die voortaan vanaf het uitrustingsniveau Ambition donker zijn uitgevoerd. Voor de rest doen nieuwe velgen van 15 duim hun intrede, evenals een nieuwe koetswerkkleur, die Kiwi Green werd gedoopt.

  • Ideaal voor in de stad
  • Riante binnenruimte
  • Functionaliteit
  • Vrij stug comfort
  • Smartphone noodzakelijk voor gps
  • TSI niet verkrijgbaar

In dit artikel : Skoda, Skoda Citigo

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker