Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Dodge Dart

De op de Alfa Romeo Giulietta gebaseerde Dodge Dart is het eerste kind uit het huwelijk tussen Fiat en Chrysler. Wij voelden het resultaat van deze kruising aan de tand in zijn thuisland.

Overzicht :

Na meerdere decennia van kwakkelende huwelijken (onder meer met Mitsubishi, American Motors en Mercedes) en de daaropvolgende pijnlijke scheidingen lijkt Chrysler met Fiat eindelijk zijn zielsverwant gevonden te hebben. De complementariteit tussen de twee nieuwe partners is deze keer onmiskenbaar. De Dart kan er prat op gaan dat hij echt een internationale auto is. Hij is gebaseerd op een lichtjes verlengde versie van het CUSW-platform van de Alfa Romeo Giulietta, waarvan ook de Fiat Bravo en de Lancia Delta gebruikmaken. Hij wordt geassembleerd in Illinois, in de fabriek van Belvidere, een paar honderd kilometer ten westen van Chicago.

Wij namen plaats achter het stuur van een Dart Rallye, een versie die wordt aangedreven door de twee liter grote DOHC-viercilinder met 160 pk en 200 Nm en die 1.470 kilogram op de weegschaal zet. Een 'tussenversie' dus. Het geheel ziet er heel goed uit. Het interieur is aangenaam, met heel intuïtieve en goed opgestelde bedieningsorganen. Helaas stoppen de good vibes daar. Op de weg is de Dart namelijk geen hoogvlieger. Zijn weggedrag is nochtans gezond en geruststellend. Je voelt aan dat deze auto perfect in staat is meer vermogen aan te kunnen, en zelfs in staat zou zijn om overmoedige manoeuvres te vergeven. Helaas is de combinatie motorversnellingsbak ontstellend lui. Je vraagt je af waar de 160 paarden gebleven zijn.

De Dodge Dart, die (in eerste instantie?) enkel voor de Noord-Amerikaanse markt bestemd is, lijkt perfect in te spelen op wat de Amerikanen van een auto in dit segment verwachten, met in de eerste plaats een competitieve prijs en een uitgekiende verhouding prijs-prestaties. Zijn dynamische lijnenspel schept daarentegen ook verwachtingen op dynamisch vlak, die niet alle aandrijfgehelen weten in te lossen...

U kunt de Eerste Test van de Dodge Dart nalezen in AutoGids 855 van 8/8/2012.

In dit artikel : Dodge

Tests

Onze tests

Stockwagens Dodge

Nieuwe dodge in stock

Tweedehands Dodge

Tweedehands dodge

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars