Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mini: volledig elektrisch tegen 2030

Geschreven door Frédéric Kevers op 15-03-2021

De verwachting is dat Mini zich bij de trend van het moment zal aansluiten en volledig zal overschakelen naar elektrische wagens tegen 2030, in navolging van Bentley, Ford, Jaguar en Volvo.

Volgens doorgaans goed geïnformeerde bronnen zou Mini, als onderdeel van de BMW-groep, tegen 2030 een 100% elektrisch merk worden. Deze informatie wordt ondersteund door de aanstaande introductie van verschillende nieuwe volledig elektrische modellen in het gamma van de Britse fabrikant.

Nog te bevestigen.

Natuurlijk is de informatie nog niet bevestigd door het merk, maar met de doelstelling om 50% van zijn verkopen volledig elektrisch te hebben tegen 2027, is Mini goed op weg om zijn landgenoten Bentley en Jaguar te volgen op het pad van een exclusief elektrisch aanbod. De bevestiging zou echter op 17 maart moeten vallen, tijdens het jaarverslag van Oliver Zipse, CEO van BMW. Verwacht wordt dat de laatste ICE-only Mini in 2025 van de band rolt. Hoewel Mini momenteel alleen de Mini Cooper SE als 100% elektrisch model verkoopt, staan er nog twee elektrische SUV's op de kortetermijnplanning, terwijl ook de optie van een elektrisch "submerk" onder de naam John Cooper Works wordt genoemd.

Een elektrische toekomst zou vrij logisch zijn voor een merk dat werd geboren uit een innovatief concept, met de nadruk legt op het gebruik van maximale ruimte in een minimaal volume. Bovendien kan Mini, als premiummerk, zich een hogere prijs veroorloven dan de meeste andere modellen van stads- of compactformaat, hetgeen de winstgevendheid van de elektrische modellen verhoogt als ze met een (voldoende) grote en dus vrij dure batterij zijn uitgerust.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten