Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Elon Musk door Time Magazine verkozen tot Persoon van het Jaar

Geschreven door Olivier Duquesne op 14-12-2021

Het Amerikaanse tijdschrift Time heeft Elon Musk uitgeroepen tot 'Persoon van het Jaar', een titel die de invloed van een persoon of entiteit in het afgelopen jaar benadrukt.

Elon Musk staat op de cover van Time magazine als 'Persoon van het jaar 2021'. Die titel houdt verband met de invloed die een publiek figuur, of zelfs een entiteit of gemeenschap, het afgelopen jaar heeft uitgeoefend. Elon Musk, de baas van Tesla en SpaceX, heeft met zijn ruimtevaartbedrijf zijn stempel gedrukt op de afgelopen 12 maanden. De miljardair-zakenman is alomtegenwoordig in de media met zijn projecten, ideeën en successen, maar ook met zijn grillige karakter en media-aankondigingen.

Eclectisch ingenieur

Time omschrijft hem als een "influencer". Hij is ook een ondernemer van het eerste uur met X.Com (nu PayPal) en SpaceX en Tesla. De autofabrikant heeft meer dan 1.000 miljard opgepot op de aandelenmarkt. Naast het commerciële succes van zijn auto's is Musk er ook in geslaagd Wall Street te sturen om zijn bedrijf te financieren. En hij blijft dat doen. Hij is ook een man van communicatie, vooral op Twitter. Hij is niet de eerste Time Magazine 'Persoon van het Jaar' uit de auto-industrie. De titel, die vroeger bekend stond als "Man van het Jaar", werd in 1955 toegekend aan General Motors-baas Harlow Curtice.

Ook kritiek

Time is niet gespaard gebleven van kritiek op deze keuze. De zakenman wordt bekritiseerd om zijn standpunt over de herverdeling van de rijkdom door belasting te heffen op de rijksten, om zijn vijandigheid tegenover de vakbonden en dus ook om zijn aanpak van het personeelsbeleid. Hij is ook in het nieuws geweest vanwege zijn opvattingen over het minimaliseren van de risico's van COVID en de pandemie. Tegenstanders van deze keuze voor Musk vragen zich af of hij gezien moet worden als een man met een "gedurfde visie op de toekomst".

Niet alleen engeltjes

Laten we niet vergeten dat deze titel geen bewijs is van deugdzaamheid of filantropie. Verre van. In de galerij van persoonlijkheden op de cover van Time voor deze nominatie staat Elon Musk weliswaar naast Johannes Paulus II, Michail Gorbatsjov, Lech Walesa, de Apollo 8-astronauten, Martin Luther King, Winston Churchill, Mahatma Gandhi, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos en Greta Thunberg, maar ook naast onder meer Jozef Stalin, Adolf Hitler, Ayatollah Khomeini en Donald Trump...

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten