Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Genève 2016 / VIDEO - VW up! wint kracht

Verwachte lancering : 01-04-2016

Geschreven door Olivier Maloteaux op 22-02-2016

Voor het salon van Genève krijgt de allerkleinste Volkswagen een nieuwe neus, meer uitrusting en extra paarden.

De kleine up! werd eind 2011 geboren. Na vier jaar is het tijd voor een facelift. Het model verschijnt onder de spotlights van het salon van Genève met een nieuwe voorkant met dagrijlichten, hertekende achterlichten en knipperlichten geïntegreerd in de zijspiegels. De kleine Volkswagen kan ook besteld worden met nieuwe uitrusting, zoals een automatische klimaatregeling of de mogelijkheid om een smartphone met de auto te verbinden. Een geluidsinstallatie met 300 watt van de Amerikaanse fabrikant BeatsAudio is ook beschikbaar.

Tweekleurig koetswerk

Deze chirurgische operatie is niet de enige manier waarop de VW up! er wat uitdagender wil uitzien. Er zijn ook enkele cosmetische ingrepen: het kleurenpalet van het koetswerk breidt uit (13 mogelijkheden, waarvan 7 nieuwe) en het dak kan nu in een contrasterende kleur gelakt worden (zwart, wit of grijs). Vanbinnen verschijnen nieuwe kleuraccenten op het instrumentenbord, terwijl nieuwe stoffen de zetels bekleden.

Blazende turbo

Onder de kleine motorkap is de atmosferische 1.0 driecilinder benzinemotor (60 of 75 pk) nog altijd van de partij. Maar voortaan wordt die bijgestaan door een turbovariant, opgevoerd tot 90 pk. Hiermee sprint dit lichtgewicht van 0 naar 100 km/u in 10 seconden en gaat hij door tot 185 km/u. Prestaties van een Golf I GTI, maar met een lager verbruik (normgemiddelde van slechts 4,4 l/100 km, wat overeenstemt met 102 g CO2/km). De VW up! blijft trouwens beschikbaar met elektriciteit (e-up! met 82 pk) of CNG (aardgas, 68 pk). De hertekende up! verschijnt deze zomer op onze wegen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten