Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Brussel / Brussel neemt twee parkeerscanners in gebruik

Geschreven door Olivier Duquesne op 25-05-2018

De stad Brussel heeft twee scanauto’s aangekocht die de jacht openen op voertuigen die in overtreding zijn in een blauwe zone of die geen ticket hebben gekocht. Elke scanauto zou tot 18.000 voertuigen per dag kunnen controleren.

De stad Brussel verklaart de oorlog aan bestuurders die parkeren zonder te betalen of zij die sjoemelen met de parkeerschijf in een blauwe zone. Daarvoor heeft ze twee scanauto’s aangekocht die zwartparkeerders en parkeerschijffraudeurs opsporen. De twee voertuigen met elk 6 camera’s zullen dagelijks de 300 kilometer wegen met gereguleerde parking van de stad doorkruisen. Ze zullen zelfs meerdere keren per dag op dezelfde plaats kunnen passeren. Na een testfase met voorlopige voertuigen zal vanaf 1 september 2018 tot verbalisering worden overgegaan. Als een nummerplaat niet is geregistreerd in een betalende zone krijgt de eigenaar een uitnodiging om te betalen. Ook voertuigen die meer dan 2 uur blijven staan in een blauwe zone worden via geolokalisering betrapt en beboet. Ter herinnering: het is verboden om het uur op je parkeerschijf te veranderen zonder je auto te verzetten.

Buitenlanders en mensen met een beperking

Er zijn echter nog een paar vragen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je je auto in een blauwe zone meerdere keren hebt verzet en op een bepaald moment op dezelfde plaats uitkomt (dat gebeurt)? Mensen met een parkeerkaart omdat ze een fysieke beperking hebben (Koninklijk besluit van 7 mei 1999) mogen bovendien langer dan de tijdslimiet in een blauwe zone blijven staan (ook buiten plaatsen die niet voor hen zijn gereserveerd). Bij gebrek aan een akkoord met de FOD om toegang te krijgen tot die gegevens, zullen deze mensen elke boete apart moeten aanvechten. Stad Brussel aanvaardt klachten via mail. En tot slot kunnen buitenlanders op dit moment niet worden beboet, met uitzondering van Fransen en Nederlanders. Velen zullen dus ontsnappen aan de scanauto’s, al blijven er ook nog parkeerwachters door Brussel rondlopen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten