Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Editoriaal / Autofeest in de Brussels Expo - AD over het Autosalon 2023

Geschreven door Alain Devos op 21-12-2022

AutoGids-hoofdredacteur Alain Devos kan nauwelijks wachten tot de deuren van Brussels Expo opengaan voor de 100ste editie van het Autosalon van Brussel.

Ik heb in mijn behoorlijk lange carrière al heel wat persconferenties bijgewoond. Vele waren best interessant en zelfs leerrijk, sommige duurden zodanig lang dat ik al eens durfde indommelen en op enkele werd eigenlijk helemaal… niets verteld. Ik heb presentatoren zien stuntelen, maar ik heb er evengoed zien schitteren. En als ik eens heel goed nadenk, kan ik ook wel zoiets als een top 5 met mijn – om welke redenen dan ook – meest memorabele persmomenten samenstellen. Wel, misschien moet ik daar dan ook maar de Febiac-persconferentie over de grote comeback van het Brusselse autosalon bijzetten.

Je weet het ongetwijfeld al, in januari 2023 wordt er eindelijk weer een autofeest georganiseerd in Brussels Expo. Met ‘slechts’ vijf paleizen en met enkele opvallende en spijtige afwezigen, maar met tegelijk wel meer automerken dan ooit in de wat recentere geschiedenis van de beurs. Met dank aan de Chinezen natuurlijk: verschillende pas sinds (heel) kort in ons lang ingevoerde merken tonen zich op het Autosalon voor het eerst aan het grote publiek.

Met het ‘slimme’ The Avenue-project zijn de enthousiaste organisatoren er zelfs nog in geslaagd om tussen de tentoongestelde sport- en andere droomwagens enkele modellen van het ‘officieel’ niet aan het salon deelnemende Jaguar, Land Rover en Mercedes op de beursvloer te krijgen. Daarmee is zowat 95 procent van de markt vertegenwoordigd; dat kreeg geen enkel ander autosalon waar ook ter wereld recent nog voor elkaar. Genève heeft zijn editie 2023 ondertussen weer afgelast en de Mondial de l’Auto van Parijs in oktober was naast een fiasco zelfs een grote schande – ik denk dat de Fransen straks dan ook met grote ogen naar ons salon zullen kijken.

We kunnen nauwelijks nog wachten tot de deuren van Brussels Expo opengaan.

Zowat alle merken kiezen in Brussel wel voor kleinere standen en dus onvermijdelijk ook wat minder modellen en dito versieringen. Maar ze zullen er dus wel zowat allemaal zijn, terwijl de na de dramatische pandemiejaren toch flink gereduceerde Febiac-ploeg blijkbaar ook de juiste partners heeft gevonden voor een wellicht zelden geziene animatie rond en tussen de auto’s. In de Patio komt er zelfs een spectaculair klank- en lichtspel om de honderdste uitgave van het salon te vieren. Terwijl er tegelijk ook tal van initiatieven zijn om zowel het grote publiek als experten uit de sector te informeren over de evolutie die onze individuele mobiliteit de volgende jaren ongetwijfeld en zelfs onvermijdelijk zal doormaken. Een gezonde mix van informeren en amuseren, dat lijkt de feesteditie van het Brusselse autosalon te gaan worden.

Dat treft, want het is ook allang hét recept van AutoWereld en AutoGids. Terwijl we nog wat twijfels hadden net voor de persconferentie begon, stapten we anderhalf uur later buiten met het gevoel nauwelijks nog te kunnen wachten tot de deuren van Brussels Expo opengaan. Vandaar de volgende weken dan ook weer drie dikke salonnummers. In het eerste vind je al een gratis ticket voor de nocturne van maandag 16 januari. Een abonnement op ons magazine levert je ook vier tickets voor een dag naar keuze op, dat is dan alvast ons salonaanbod. Mocht je er nog meer nodig hebben, weet dan dat Febiac de prijs voor een standaardticket (in voorverkoop) heeft… verlaagd tot 12,50 euro. Je zoekt nog een goede reden om niet naar het salon te gaan? Wel, die zal je allicht niet vinden.

Alle informatie (nieuws, praktische informatie, saloncondities) over het Autosalon van Brussel 2023 vind je op onze speciale salonwebsite!

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten