Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Brussel / Mercedes op hetAutosalon van Brussel 2023 (Paleis 6 - the Avenue)

Geschreven door Klaas Janssens op 15-01-2023

Slecht nieuws voor het Autosalon van Brussel, want Mercedes zal niet aanwezig zijn op de Brussels Motor Show 2023. Of toch wel?

UPDATE Mercedes zal geen eigen stand hebben, maar zet wel enkele modellen op The Avenue. En inmiddels weten we ook om welke modellen het gaat. Jammer genoeg niet om de propvol F1-technologie gestoken Mercedes-AMG One. En ook de F1-wagen van Lewis Hamilton zal uiteindelijk ontbreken. Wel present:

  • Mercedes-AMG EQE 53
  • Mercedes-AMG SL
  • Mercedes-Maybach S-Klasse

Via de concessiehouders leerden we dat Mercedes niet aanwezig zou zijn op het komende Autosalon van Brussel, nieuws dat bevestigd werd door de Belgische invoerder van de Duitse constructeur. Na overleg met de dealers heeft Mercedes besloten om niet deel te nemen aan de Brussels Motor Show 2023.

Eerder gaf D'Ieteren aan wel present te tekenen op de BMS

Dealerships

Mercedes erkent het belang van de Brussels Motor Show, want tijdens de periode van het Autosalon worden er een heleboel wagens verkocht. Maar in 2023 moeten potentiële Mercedes-kopers niet langer op de Heizel zijn, maar kunnen ze terecht bij de dealerships.

Mercedes gaat immers voor een luxueuzere aanpak op maat, wat beter zou lukken bij de concessiehouders dan op het Autosalon van Brussel. Verder wordt er vol ingezet op de digitale verkoopkanalen. Dat door chiptekorten veroorzaakte leveringsproblemen de aanvoer van nieuwe modellen momenteel doet stokken, zou geen rol gespeeld hebben in de beslissing om niet present te tekenen op de Brussels Motor Show.

Alle informatie (nieuws, praktische informatie, saloncondities) over het Autosalon van Brussel 2023 vind je op onze speciale salonwebsite!

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten