Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Evenementen / Antwerp Concours op 5 september 2021

Geschreven door Hans Dierckx op 01-09-2021

Het waren lange maanden met een lege agenda, maar stilaan verschijnen de vaste jaarlijkse afspraken weer op de kalender. Zoals het Antwerp Concours d'Elegance, op zondag 5 september.

Als vanouds staat komend weekend het Antwerp Concours op de kalender, de zestiende editie van een van de weinige concours d’élégances die ons land telt. Afspraak op zondag 5 september vanaf 10u op het Belvédère-kasteeldomein in Wijnegem, waar je honderd zorgvuldig geselecteerde auto’s van vroeger en nu kan komen monsteren, met om 14u een parade voor jury en publiek en om 17u een prijsuitreiking.

Speciale aandacht is er dit jaar voor een 25-tal toppers uit het interbellum, waaronder een van de vier nog bekende Bugatti’s Type 54, een Delahaye-racewagen die in 1939 nog meereed in de GP van Antwerpen, en enkele Amilcars en Citroëns 5CV, die beide hun eeuwfeest vieren in 2021.

Lekkers uit Italië

Verder zijn er enkele subcategorieën, onder andere gewijd aan de Lancia Aurelia, die dit jaar zeventig wordt, door Pininfarina ontworpen Ferrari’s, bubbel-auto’s, uithoudingsracers uit de jaren 60, naoorlogse Europese exotica, Speedsters en Spyders van Porsche en posterauto’s uit de jaren 70, 80 en 90. Ook enkele prestigieuze auto’s van vandaag zullen te bewonderen zijn.

Daarnaast wordt op het Antwerp Concours een boek voorgesteld over de nooit eerder publiek getoonde reservecollectie van het Gentse geslacht Mahy, goed voor een zeshonderdtal wagens, waarvan er eentje in Wijnegem zal staan.

Praktisch

De inkom kost 12,5 euro in voorverkoop (website), of 15 euro aan de deur. Voor kinderen tot twaalf is het gratis. Opgelet: vergeet je coronapas niet.

Journalist AutoGids/AutoWereld

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten