Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Baidu bouwt vanaf 2019 autonome voertuigen in serie

Geschreven door David Leclercq op 14-11-2017

De Chinese internetreus Baidu kondigt aan dat het vanaf 2019 autonome voertuigen van niveau 3 in massaproductie wil nemen. Voor 2021 staat niveau 4 op de planning. Een uitdaging van formaat.

Baidu, de Chinese internetreus, heeft zijn intentie aangekondigd om vanaf 2021 op grote schaal volledig autonome voertuigen te gaan bouwen. Het rekent daarvoor op een samenwerking met de BAIC Group. Die autobouwer zal de productie van deze zelfstandig rijdende voertuigen op zich nemen.

Apollo

Baidu gebruikt een automatisch rijprogramma met de naam Apollo, dat vanaf 2019 een autonomie van niveau 3 mogelijk maakt en vanaf 2021 niveau 4. Dat lijkt bijzonder optimistisch. Niveau 3 staat voor een gedeeltelijke zelfstandigheid waarbij niet altijd je handen op het stuur moet houden, zoals in een Audi A8, terwijl niveau 4 betekent dat de auto zich in bepaalde eenvoudige omgevingen helemaal alleen uit de slag kan trekken, zoals bijvoorbeeld in parkings.

Beveiligd

De internetreus steekt zijn knowhow op het vlak van cyberveiligheid, beeldherkenning en zelfstandig rijden in het project. BAIC integreert die technologie dan in zijn modellen. In 2019 zouden zo al een miljoen zelfstandige auto’s moeten worden verkocht. Onlangs nog werd de CEO van Baidu opgepakt door de politie omdat hij zonder toelating met een autonoom prototype op de openbare weg reed.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten