Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Bentley wordt weer wat Duitser

Geschreven door Hans Dierckx op 06-06-2024

Met Frank-Steffen Walliser staat opnieuw aan Duitser aan het stuur bij Bentley. Hij komt over van bij Porsche en neemt over van de Brit Adrian Hallmark, die naar Aston Martin verkaste.

De 54-jarige ingenieur Frank-Steffen Walliser neemt de leiding over bij Bentley, en dat is niet de eerste Duitser in het rijtje. Sinds de Engelse autobouwer in 1998 deel werd van de Volkswagen-groep, stonden achtereenvolgens Hans-Georg Melching, Franz-Josef Paefgen en Wolfgang Dürheimer aan het roer.

Frank-Steffen Walliser

De voorbije 6 jaar zat de Brit Adrian Hallmark in de directeursstoel, maar hij verkaste eerder dit jaar naar Aston Martin.

Uit de autosport

Frank-Steffen Walliser is, zeker voor de autosportliefhebbers, geen onbekende. Hij was enkele jaren directeur van Porsche Motorsport, waarna hij terugkeerde naar het ontwikkelingswerk. De afgelopen twee jaar was hij algemeen verantwoordelijke voor voertuigarchitecturen, waaronder het elektrische platform van de nieuwe Macan. Die expertise zal van pas komen aan de andere kant van het Kanaal, want hij krijgt er de expliciete opdracht Bentley richting het elektrische tijdperk te leiden.

Bentley Frank-Steffen Walliser

Aanvankelijk was het de bedoeling om volgend jaar al een eerste EV uit te brengen, maar dat voornemen werd afgelopen winter al bijgesteld naar 2027.Sinds Bentley deel uitmaakt van de VW-groep, is het voormalige probleemkind een financieel gezonde speler geworden. Met de komst van de Continental GT en later de Bentayga groeide de jaarverkoop boven de 10.000 stuks. In recordjaar 2022 bracht het meer dan 15.000 stuks aan de man. In 2023 lag dat aantal iets lager.

Journalist AutoGids/AutoWereld

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten