Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / BMW belooft in Duitsland dieselwagens te vervangen bij rijverbod

Geschreven door Laurent Norro op 16-03-2018

BMW vreest dat het oordeel van de rechtbank in Leipzig overal in Duitsland gevolgen zal hebben. Het heeft daarom beslist om leasingwagens te vervangen, op één voorwaarde.

De recente beslissing van de Duitse federale rechtbank, die zou kunnen leiden tot een dieselverbod in sommige steden, heeft BMW stevig doen schrikken en de constructeur uit München heeft beslist om voorzorgsmaatregelen te nemen. BMW wil geen potentiële klanten verliezen en maakt hen daarom een belofte.

Inruil mogelijk

De belofte geldt enkel voor leasingklanten. Het idee heet “Diesel Return Promise”. Concreet mogen klanten die een nieuwe dieselwagen leasen hem terugbrengen naar de dealer als in een stad in de omgeving een rijverbod zou komen. De enige voorwaarde is dat ze op minder dan 100 kilometer van de betrokken stad wonen. Als de constructeur die belofte ooit moet nakomen, kunnen we alleen maar hopen dat hij genoeg benzinewagens op voorraad heeft om aan de vraag te voldoen. Nu is het alleen nog afwachten of Europa ondertussen niet tot een overeenstemming zou komen voor de standaardisering van een soort stadstol.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten