Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Dieselgate – Audi-baas vrijgelaten onder voorwaarden

Geschreven door David Leclercq op 31-10-2018

Rupert Stadler, de Audi-baas die in de gevangenis was opgesloten, komt vrij onder gerechtelijk toezicht, zo meldt het Duitse gerecht.

Rupert Stadler, die opgesloten zit onder verdenking dat hij een van de aanstokers zou zijn geweest van de Dieselgate-fraude, komt vrij, zo meldt het Duitse gerecht. De voormalige Audi-baas is in juni van dit jaar opgepakt en in de cel gegooid. Daarna werd hij afgedankt door de Volkswagen-groep als hoofd van Audi.

Beperkte vrijheid

Stadler mag geen contact hebben met om het even welke betrokkene van het onderzoek. De voormalige Audi-baas heeft een borgtocht betaald, maar het bedrag daarvan is niet vrijgegeven. Ter herinnering: begin oktober heeft de VW-groep beslist om Stadler uit al zijn functies te ontheffen. Volgens het Duitse persbureau DPA zou de voormalige Audi-baas zelf op zijn ontslag hebben aangestuurd in de hoop dat hij daarbij een opstapvergoeding “met miljoenen van twee cijfers” zou krijgen. Maar in werkelijkheid zou hij ‘slechts’ iets minder dan een miljoen euro vangen, al zou hij nog meer kunnen krijgen na afloop van de gerechtelijke procedures. In afwachting gaat het volledige bedrag in elk geval naar zijn advocatenkosten.

 

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten