Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Elektrische auto: 10 Gigafactories nodig tegen 2025

Geschreven door David Leclercq op 04-06-2018

Een nieuw rapport van het Internationaal Energieagentschap voorspelt een explosie in de vraag naar elektrische auto’s. Om aan de vraag te kunnen voldoen, zouden er 10 gigantische batterijfabrieken bij moeten komen.

Volgens het Internationale Energieagentschap (IEA) heeft de wereld binnenkort nood aan 10 gigantische batterijfabrieken zoals Tesla er een heeft. Die moeten dan massaal batterijen voor elektrische auto’s bouwen. De organisatie verwacht dat de expansie van de elektrische auto “snel” zal gebeuren en gaat uit van 200 miljoen zuiver elektrische voertuigen op de weg tegen 2030. Morgen dus, in autotermen.

3 keer meer in 2020

Het IEA zegt dat de groei nog moet beginnen en verwacht een verdriedubbeling van de vraag tegen 2020, een verwachting die nog wordt versterkt door de afkeer van diesel. Zo is de voorbije maand april alleen al de vraag naar dieselwagens in Europa gedaald met 13,2 procent, al leidt dat voorlopig vooral tot een stijging in het aantal benzinewagens (+ 53,5 procent in april 2018). Het IEA verwacht dat de populariteit van elektrische auto’s de vraag naar aardolie tegen 2030 zal doen dalen met ongeveer 2,57 miljoen vaten per dag. Maar omgekeerd kan dat pas gebeuren als er voldoende batterijfabrieken zijn om aan de vraag te voldoen.

Dringend

De Gigafactory van Tesla in Nevada zal – eens ze af is – het grootste gebouw ter wereld zijn en zal 35 GWh aan batterijcapaciteit per jaar kunnen bouwen. Dat is ongeveer de helft van de huidige wereldvraag. Maar Het IEA verwacht dus dat er 10 van die fabrieken nodig zullen zijn. Vergeet ook niet dat vooral China, met zijn ambitieuze plannen om zijn luchtkwaliteit te verbeteren, de grootste afzetmarkt voor elektrische auto’s blijft. Maar verwacht wordt dat ook in Europa en de Verenigde Staten de vraag sterk zal gaan toenemen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten