Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Europese verkoop van ecologische auto’s groeit fors

Geschreven door David Leclercq op 08-05-2017

De verkoopcijfers van ecologische auto’s zijn in het eerste trimester van 2017 fors gestegen in Europa. Dat is ongetwijfeld nog een gevolg van Dieselgate.

Alle meters staan op plus voor ecologische auto’s. Tijdens de eerste maanden van 2017 zijn hun verkoopcijfers overal in Europa explosief toegenomen. Volgens de cijfers is de verkoop van voertuigen met een alternatieve aandrijving, dus elektrische en hybride modellen, met 37,6 procent gestegen tot 212.945 eenheden. En dat in een automarkt die in zijn geheel met 8,4 procent is gegroeid (4,1 miljoen voertuigen).

Hybrides op kop

Door hun meer redelijke aankoopprijs hebben vooral ‘eenvoudige’ (dus niet-herlaadbare) hybrides het meeste succes, want zij zijn er met liefst 61 procent op vooruit gegaan tot meer dan 110.000 exemplaren. Aan dat volume mogen we nog 21.600 plug-in hybrides toevoegen. Op elektrisch vlak zijn er 25.000 auto’s verkocht, wat een stijging betekent van 49 procent in vergelijking met 2016. De Renault Zoé leidt in Europa trouwens de elektrische verkoophitlijsten, vooral dankzij een nieuwe versie met een theoretisch rijbereik van 400 kilometer. Maar dat is niet alles, want ook auto’s op gas trekken blijkbaar steeds meer klanten aan, met een groei van 10 procent in vergelijking met 2016. De markt kan dus erg snel veranderen…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten