Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Fiat gaat in Italië enkel nog premiumauto’s bouwen

Geschreven door Etienne Van Zuylen op 24-05-2018

Volgens persagentschap Bloomberg zal FCA (de Fiat-groep) op 1 juni een aantal belangrijke mededelingen doen, onder meer over de stop van de productie van alle goedkope modellen in Italië.

Op 1 juni zou Sergio Marchionne, de CEO van FCA (Fiat Chrysler Automobiles), een aantal belangrijke mededelingen doen. Volgens een anonieme bron nabij het dossier die met Bloomberg sprak zou deze informatie te maken hebben met de productie van Fiat in Italië. Marchionne zou hebben bevestigd dat de productie van budgetwagens in Europa onmogelijk is geworden door de hoge lonen.

Modellen uit productie

Daarom wil FCA heel zijn Italiaanse productie herbekijken. De Fiat Panda zou naar Polen gaan, de Punto en de Alfa Romeo Mito zouden volledig worden geschrapt en hun Italiaanse fabrieken zouden modellen van Jeep en Maserati gaan bouwen. Als dat allemaal klopt, dan betekent dit dat FCA Jeep verder wil ontwikkelen en dat het van de Punto en de Mito af wil. Verder plant Alfa Romeo een Giulia Coupé en een grote SUV. Het is echter nog wachten op de officiële communicatie om te weten welke modellen zullen worden gebouwd in deze Italiaanse fabrieken eens ze richting ‘premium’ geheroriënteerd zijn.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten