Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Ford: Jim Farley vervangt Jim Hackett als algemeen directeur

Geschreven door Sébastien Vanhouche op 05-08-2020

De wissel van de wacht bij de leiders van de autosector gaat verder. Jim Hackett wordt in oktober door Jim Farley vervangen als leider van Ford. Hij verlaat het merk echter niet, want hij blijft nog tot 2021 als adviseur.

Na de komst van Gilles Vidal bij Renault en de vervanging van Bernhard Maier door Thomas Schäfer aan het hoofd van Skoda gebeurt nu ook bij Ford een directiewissel. De 65-jarige Jim Hackett verlaat de post die hij sinds 2017 bezette bij het Amerikaanse bedrijf. Zijn toekomstvisie voor het merk bestond uit een uitgebreide elektrificatie en een verkleind berline-aanbod ten voordele van SUV’s. Hij is de man achter de Mustang Mach-E, de nieuwe pick-up F-150 en vooral de Bronco, die een ongelooflijk succes lijkt te worden.

Jim Farley

Helaas voor Hackett volstaan zijn acties niet om de verhoopte doelstellingen van het merk te halen. De voorbije vijf jaar zag Ford bijna de helft van zijn waarde verdampen. In oktober wordt hij vervangen door Jim Farley, die vandaag operationeel directeur is. Farley kwam in 2007 naar Ford en klom daar de ladder op tot hij in februari van dit jaar zijn huidige positie bereikte. In oktober neemt hij het roer over bij de constructeur. Hackett blijft echter wel tot maart 2021 aan als adviseur voor het merk.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten