Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Inschrijvingen: hittegolf in augustus

Geschreven door Jean-François Christiaens op 06-09-2016

Niet alleen in België zijn de inschrijvingen in augustus gestegen. Dit is een kort overzicht van de groei die geregistreerd werd op andere grote automarkten in Europa.

De autosector start de maand september met een glimlach. Op de meeste Europese markten ging de verkoop gevoelig vooruit in augustus. In België bijvoorbeeld (waar we het hier al over hadden) zagen we een toename van bijna 24% tegenover augustus 2015. Ook de Duitse locomotief komt weer op gang. Op de grootste automarkt van Europa werd namelijk een groei van meer dan 8% gerealiseerd. Alleen al in de maand augustus werden meer dan 245.000 nieuwe auto’s ingeschreven in Duitsland. Dat is ongeveer de helft van het resultaat in België … tijdens een volledig jaar.

Algemene stijging

Een andere belangrijke speler in Europa, Frankrijk, zag zijn verkoop met meer dan 6% stijgen vorige maand. Italië zette ook een mooie score neer, met een bijna even grote vooruitgang van de inschrijvingen in augustus als in België: +20%. De Spaanse markt geraakte ook weer op kruissnelheid in augustus en verbeterde zelfs zijn record van 2007, met een groei van bijna 15% tegenover 2015. Dit overzichtje van goede leerlingen eindigen we tot slot in Engeland, met een stijging van 3% ondanks de druk die ontstaan is nadat de Britten voor de Brexit stemden.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten