Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Lincoln bouwt vijf modellen in China tegen 2022

Geschreven door Jean-François Christiaens op 16-04-2018

Fords luxemerk Lincoln kent steeds meer succes in China. In die mate zelfs dat Ford de plaatselijke productie van vijf modellen voorziet tegen 2022.

Tot nu toe bood Ford alleen geïmporteerde Lincolns aan in China. Het groeiende succes van het Amerikaanse luxemerk op de Chinese markt – en misschien ook het vooruitzicht van een Amerikaans-Chinese handelsoorlog – zet Ford ertoe aan om Lincolns in China zelf te bouwen. Officieel heeft Ford al bevestigd dat het tegen eind 2019 een eerste SUV van Lincoln ter plaatse wil produceren.

Volgens persagentschap Reuters, dat bronnen dichtbij Ford citeert, voorziet Lincoln de productie van in totaal vijf modellen in China tegen 2022. Het zou gaan om de nieuwe generatie van de grote SUV Aviator in 2019, gevolgd door de toekomstige generaties van de MKC (SUV) en MKZ (berline) in 2021 en een andere SUV met de naam Nautilus. Tot slot zou een vijfde model, een coupéachtige cross-over, in China gebouwd worden in 2022. Vorig jaar verkocht Lincoln bijna 55.000 wagens in China. Dat is ongeveer een derde van zijn totale productie.       

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten