Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Markt van connected cars tien keer groter in 2020

Geschreven door Olivier Duquesne op 25-01-2016

Systemen om smartphones en auto’s te verbinden, zoals Apple CarPlay en Android Auto, worden gemeengoed. Hierdoor zal de markt voor connectiviteitsdiensten vertienvoudigen tegen 2020.

Infotainmentsystemen in connected cars zouden in 2020 meer dan 600 miljoen dollar opbrengen (555 miljoen euro). Momenteel stellen de meeste gebruikers zich nog tevreden met functies zoals navigatie, verkeerswaarschuwingen, handenvrije bediening en audiostreaming via Bluetooth. Nochtans evolueren de mogelijkheden en werken auto’s en telefoons steeds beter samen zodat gegevens en apps van de smartphone geïntegreerd worden in het scherm van de auto.

Tien keer meer

Tegen 2020 worden (onder andere) Apple CarPlay en Android Auto gemeengoed in auto’s. Dat zal de markt van de connectiviteitsdiensten een stevige boost geven. Volgens een studie van het Britse Juniper Research, gespecialiseerd in digitale ecosystemen, zullen de inkomsten uit auto’s met ingebouwde connectiemogelijkheden vertienvoudigen tot meer dan een half miljard dollar. De mogelijkheden voor deze apps zijn dan ook heel divers: verkeerinformatie, routeoptimalisatie, parkeerinfo, het weerbericht, nieuws, agendabeheer, reservaties en zelfs spelletjes.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten