Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / McLaren: 5.000 auto's tegen 2022

Geschreven door David Leclercq op 11-05-2016

McLaren koestert grote ambities voor de markt van supercars. Het merk wil de komende jaren namelijk zijn productiecapaciteit opdrijven en een gamma aanbieden dat voor 50 procent zal bestaan uit hybrides.

McLaren koestert grote ambities. Momenteel bouwt de constructeur uit Woking jaarlijks zo'n 1.600 auto's, maar het merk wil zijn capaciteit tegen 2022 opdrijven tot 4.500 à 5.000 wagens per jaar. Die productieverhoging zal natuurlijk niet van vandaag op morgen mogelijk zijn, maar het is duidelijk dat McLaren zich niet in een hoekje wil laten duwen door zijn concurrenten – zoals Ferrari, dat zijn productie wil opdrijven tot 9.000 voertuigen per jaar tegen 2019. En dan mogen we niet vergeten dat Aston Martin ook nog op de loer ligt…

Hybrides

McLaren plant bovendien dat tegen 2022 meer dan 50 procent van zijn gamma zal bestaan uit hybrides dankzij de ontwikkeling van een nieuw platform waarop nieuwe motor-versnellingsbakcombinaties zullen kunnen worden gemonteerd – waaronder hybride aandrijfgehelen, die overigens van het oplaadbare type zullen zijn. De huidige 3.8-V8 zal trouwens ook vervangen worden, al weten we nog niet waardoor (een V6 of een V8).

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten