Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Mercedes kondigt eigen oplaadnetwerk aan

Geschreven door Frédéric Kevers op 06-01-2023

Mercedes zet zijn transitie naar een volledig elektrisch merk voort en gaat zijn eigen snellaadnetwerk aanbieden, net zoals Tesla met zijn Supercharger-stations.

"Als je niet de eerste bent, wees dan de beste" lijkt de leidraad van Mercedes te zijn. Hoewel het niet de pionier van de elektrische auto was, wil de constructeur met de ster de referentie worden. Dit wil het merk bereiken door de kwaliteit van de aangeboden elektrische wagens, maar ook door de kwaliteit van de klantervaring. Mercedes gaat daarom Tesla en zijn Superchargers imiteren door een eigen snellaadnetwerk aan te bieden. Eerst in de Verenigde Staten en daarna in Europa en de rest van de wereld.

America First

Het nieuwe snellaadnetwerk van Mercedes zal eerst in Noord-Amerika worden geïmplementeerd met als doel om tegen 2027 400 oplaadpunten uit te rollen. Pas daarna zal het netwerk worden uitgebreid naar Europa, China en andere voor Mercedes belangrijke markten.

De 400 hubs zullen - idealiter - op regelmatige afstanden en in de buurt van snelwegen, grootstedelijke gebieden en belangrijke verkeersknooppunten worden verspreid. Ze zullen elk vier tot twaalf krachtige laders hebben die snelladen tot 350 kW mogelijk maken. Op termijn moeten de stations minstens 30 oplaadpunten hebben.

Door het aantal laadpunten, het laadvermogen en de nabijheid van eetgelegenheden en sanitaire voorzieningen te combineren, wil Mercedes zijn klanten de snelste en meest aangename laadervaring bieden. In alle veiligheid, want er zullen onder andere bewakingscamera's worden geïnstalleerd.

Mercedes Charging Station

Open voor concurrentie

Net als de Tesla Supercharger-stations zullen de snellaadstations in het Mercedes-netwerk toegankelijk zijn voor voertuigen van andere merken. Klanten van Mercedes zullen echter profiteren van specifieke voordelen en diensten, waaronder de mogelijkheid om een laadstation te reserveren.

Mercedes is ook van plan alles in het werk te stellen om zijn oplaadpunten van groene stroom te voorzien, in overeenstemming met het plan "Ambition 2039". Waar mogelijk zal Mercedes "overdekte" oplaadpunten aanbieden zodat zonnepanelen op het dak kunnen worden geplaatst om de verlichting en de veiligheidsvoorzieningen van de site van stroom te voorzien.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten