Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Mercedes op weg naar een nieuw verkooprecord

Geschreven door Jean-François Christiaens op 10-11-2017

Mercedes wist in de eerste 10 maand van dit jaar 10 procent meer auto’s te verkopen dan in dezelfde periode vorig jaar. Het merk lijkt goed op weg naar een nieuw historisch record.

Onder de premiummerken sneuvelt tegenwoordig het ene verkooprecord na het andere. Zo wist Mercedes in oktober van dit jaar 182.812 auto’s te slijten, wat een stijging is van 5,6 procent in vergelijking met oktober 2016. Daarmee is de constructeur goed op weg om zijn beste tien maand ooit te boeken, want sinds het begin van het jaar heeft het al dik 1,9 miljoen auto’s verkocht. Dat is liefst 11,1 procent meer dan in dezelfde periode in 2016. Het lijkt er dus sterk op dat het merk met de ster tegen het eind van het jaar een nieuw historisch record zal boeken.

Algemene groei

Door dat resultaat versterkt Mercedes zijn positie van grootste premium autobouwer op heel wat markten: Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Portugal. Buiten Europa is Mercedes ook leider van de premiummarkt in de Verenigde Staten, Canada en Taiwan. De groei van Mercedes sinds het begin van dit jaar is overal te zien: + 8 procent in Europa, + 21,1 procent in Azië en de landen van de Stille Oceaan en een flauwe + 0,1 procent in Amerika (vooral dankzij Canada en Mexico, die de achteruitgang van 2,4 procent in de VS wat ondervangen). Maar terwijl Mercedes wereldwijd groeit, noteert Smart een krimp van zo’n 5 procent in zijn afzet in vergelijking met 2016.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten