Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Michelin: grote herstructurering in 2016

Geschreven door David Leclercq op 06-11-2015

Om zijn positie als grootste Europese fabrikant te consolideren besloot Michelin het merk zijn volledige activiteit op het Oude continent te herstructureren. Uiteraard zullen er winnaars en verliezers zijn.

Om zijn positie als nummer één in Europa te consolideren zal Michelin de komende maanden moeilijke keuzes moeten maken. “Om zijn positie als belangrijkste fabrikant te behouden en zijn groei in Europa verder te zetten wil Michelin zijn positie consolideren rond producties met een grote toegevoegde waarde”, zo verduidelijkt de groep uit Clermont-Ferrand. Het is duidelijk: er hangt een herstructurering in de lucht. En dus zullen er winnaars en verliezers zijn.

Duitsland zal afzien

Het Franse grondgebied zal niet geraakt worden door deze nieuwe keuzes van de fabrikant, maar Duitsland zou wel eens het gelag kunnen betalen, want Michelin is van plan om de site van Pneu Laurent in Oranienburg te sluiten. De fabrikant rechtvaardigt dit als volgt: “Al verschillende jaren hebben de concurrentiële context en de economische crisis de Europese bandenmarkt grondig beïnvloed, en dan in het bijzonder de markt van de nieuwe hergebruikte vrachtwagenbanden. Andere markten zullen echter profiteren van de reorganisatie, bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk en Italië, waar een investering van 265 miljoen euro zal worden gedaan om de industriële tools en het logistieke netwerk te moderniseren.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten