Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Michelin krijgt nieuwe CEO in 2019

Geschreven door David Leclercq op 14-02-2018

Huidig Michelin-baas Jean-Dominique Senard stapt op. Zijn opvolger is al gekend.

Jean-Dominique Senard leidt Michelin sinds 2012, maar geeft zijn plaats op na de volgende algemene vergadering. In een persmededeling legt de bandenconstructeur uit dat “Mijnheer Senard niet wou dat nog voorstel zou worden gedaan voor de vernieuwing van zijn contract”.

Gouden baas

Het nieuws veroorzaakt veel deining bij Michelin. Senard trad in 2005 aan bij de bandenbouwer als financieel directeur en heeft veel betekend voor het merk. Hij is erin geslaagd om het hele bedrijf te digitaliseren en heeft de producten van Michelin weer hun uitmuntende en innovatieve karakter gegeven. Onlangs nog gaf hij een interview aan het Franstalige magazine Usine Nouvelle, waar hij verklaarde: “Je moet weten wanneer het tijd is om te stoppen. Je mag niet die termijn te veel beginnen. Ik denk hier al een paar maand over na. Ik heb het altijd al belangrijk gevonden om de opvolging voor te bereiden. Dat hoort bij mijn taken en verantwoordelijkheden. Maar ik zal nooit erg ver zijn van Michelin, dat beloof ik”.

Opvolger gekend

In 2019 wordt Senard opgevolgd door Florent Menegaux, de huidige uitvoerende en operationele directeur van de groep. Menegaux begon in 1997 bij Michelin. In 2017 noteerde de constructeur een winstmarge van 13 procent, een record, en een nettowinst van 1,7 miljard euro. Een comfortabele manier om de toekomst sereen tegemoet te zien.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten