Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Michelin: veel aanwervingen op komst

Geschreven door David Leclercq op 22-02-2016

Michelin maakte niet alleen uitstekende jaarresultaten bekend, maar kondigde ook aan dat het dit jaar minstens 1.000 nieuwe werknemers aanwerft in Frankrijk. De oorzaak is het vertrek van bijna een volledige generatie.

Enkele dagen geleden maakte Renault zijn voornemen bekend om binnenkort 1.000 medewerkers aan te werven in Frankrijk en Michelin doet hetzelfde. Dat heeft de CEO van de groep, Jean-Dominique Senard, verklaard. Hij maakte de jaarresultaten van de groep bekend, met een operationele marge die groeide tot 12,2 procent. Voeg daarbij dat veel werknemers met pensioen gaan en je begrijpt waarom de topman zei dat Michelin geen banen zal schrappen. “We hebben een gunstige leeftijdspiramide, waarbij veel mensen op pensioen gaan. De groep wil dit jaar zeker 1.000 personen aannemen.”

Goede conjunctuur

In 2015 noteerde Michelin een 8,4 procent hogere omzet van 21,3 miljard euro, een operationeel resultaat dat 18,7 procent groeide (2,57 miljard euro) en goed is voor een marge van 12,2 procent. Michelin knoopt dus weer aan met groeicijfers na enkele moeilijke jaren. De nieuwe strategie en de geleidelijke verschuiving de pure focus op producten naar een concept rond service werpt dus zijn vruchten af.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten