Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Morgan: hybrides en volledig elektrische auto's vanaf 2019

Geschreven door David Leclercq op 19-01-2016

Het merk Morgan heeft net aangekondigd dat het zijn gamma zal aanvullen met hybrides en volledig elektrische auto's vanaf 2019.

Vanaf 2019 komen er ook hybride en volledig elektrische auto’s binnen het gamma van Morgan. Met de financiële steun van het Advanced Propulsion Centre en de hulp van Delta Motorsport en Potenza Technology gaat het Britse merk 6 miljoen pond investeren (bijna 8 miljoen euro) in zijn fabriek van Malvern om deze nieuwe aandrijfgehelen te ontwikkelen.

CO2-uitstoot terugdringen 

Morgan moet natuurlijk ook gevolg geven aan de wetgeving op uitstootvlak. De constructeur verklaarde dat het project de CO2-uitstoot van zijn voertuigen “beduidend zou verminderen, waardoor de Morgans zich ook kunnen profileren als de zuinigste op de markt in hun categorie”. Voor de productie van deze nieuwe aandrijfgehelen zullen eveneens nieuwe jobs gecreëerd moeten worden, maar over hoeveel het zal gaan, is nog niet geweten.

Na de EV3

Morgan heeft alvast voor dit jaar nog een volledig elektrisch voertuig op de planning staan: de EV3. Maar de constructeur wil veel verder gaan. "Dit project is zeer belangrijk voor ons. Al sinds de oprichting van het LifeCar-project, nu tien jaar geleden, zijn we al bezig met het onderzoek naar nieuwe aandrijftechnologieën. Vandaag zijn we klaar om de beste hybride en elektrische oplossingen te ontwikkelen voor seriewagens voor het einde van het decennium", verklaarde de CEO van Morgan, Steve Morris. Morgan hoopt overigens natuurlijk ook zijn cliënteel te kunnen vernieuwen met deze nieuwe generatie 'groene' auto's.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten