Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Nissan: Hiroto Saikawa blijft CEO

Geschreven door David Leclercq op 21-05-2019

Renault wou hem liever zien vertrekken. Maar Hiroto Saikawa, de man die Carlos Ghosn ten val bracht, blijft aan het roer van Nissan tot 2022.

De affaire Carlos Ghosn heeft alles binnen de alliantie op zijn kop gezet, of toch bijna alles. Terwijl de Fransen pleitten voor een aflossing van de wacht bij Mitsubishi en Nissan, blijft de sterke man van Nissan, Hiroto Saikawa, de baas over dat bedrijf.

Armworstelen

Het lijkt erop dat Dominique Senard, CEO van het conglomeraat, Renault en Nissan wil samenvoegen voor een betere integratie. Blijkbaar overwoog Carlos Ghosn dit ook. Maar Hiroto Saikawa is geen voorstander van die ontwikkeling. Hij wil liever de vrijheid en onafhankelijkheid van zijn merk behouden.

Vertrek staat niet op de agenda

Afgelopen maart liet Saikawa vallen dat hij helemaal niet van plan was om af te treden. De man wil nog minstens drie jaar bij Nissan blijven, tot 2022. Naar eigen zeggen wil hij Nissan helpen herstellen van de affaire-Ghosn. Saikawa had aangekondigd dat hij de fakkel zou doorgeven na het bekijken van het bestuur van Nissan. Nu is de man schijnbaar van gedachten veranderd. De leider zegt dat hij het “M.O.V.E tot 2022”-plan wil uitzitten. Dat moet de inkomsten verhogen tot 16,5 biljoen yen (zo’n 148,6 miljard dollar) en de operationele marge opwaarderen tot 8%.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten