Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Nissan in Japan verdacht van fraude

Geschreven door David Leclercq op 04-10-2017

Nissan wordt ervan verdacht documenten voor voertuigcontrole bij het verlaten van de fabriek te hebben vervalst, zo bevestigen meerdere Japanse media.

Volgens de openbare omroep NHK, persagentschap Kyodo en nog een paar andere Japanse media zou Nissan documenten bij het verlaten van de fabriek hebben vervalst. De bronnen beweren dat het merk liet uitschijnen dat specifieke controles voor de interne markt waren uitgevoerd door gecertifieerde werknemers. Maar dat zou in werkelijkheid niet gebeurd zijn. Als wordt bewezen dat deze documenten inderdaad vervalst zijn, dan betekent dit de facto dat de vervalsing bewust is gebeurd.

Ministerieel onderzoek

De informatie zou bovendien niet aan het licht zijn gebracht door journalistiek werk, maar wel door het Ministerie van Transport. En het verhaal komt naar buiten nadat Nissan afgelopen maandag communiceerde dat het 1,21 miljoen auto’s terugroept voor nieuwe inspecties. Het merk heeft trouwens al toegegeven dat de vereiste tests niet waren uitgevoerd door mensen die zijn opgeleid voor de Japanse markt. Hiroto Sakawa, CEO van Nissan, heeft verklaard dat hij deze praktijken zelf wil ophelderen: “wanneer, waar en hoe dit alles is begonnen kan zelfs iemand in mijn positie niet zeggen. Ik wil dit persoonlijk tot de bodem uitgraven”. Investeerders lijken niet verontrust door het verhaal, want het aandeel van Nissan zakte met slechts 1 procent op de beurs van Tokio.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten