Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Peugeot gaat in de VS online verkopen

Geschreven door Sébastien Vanhouche op 10-08-2020

In 2016 liet Peugeot weten tegen 2026 terug actief te willen zijn in Noord-Amerika. Een paar jaar later is dat moment vervroegd naar 2023. Dat zal gebeuren via een paar dealers, maar vooral dankzij online verkoop.

Een paar jaar geleden kondigde Peugeot een grootse terugkeer naar de VS aan. Eerst zou dat in 2026 gebeuren en toen werd de datum vervroegd naar 2023. Het Franse merk is vastberaden om ermee door te gaan, zo meldt The Detroit Bureau. De strategie van het merk is om te werken met dealers in Noord-Amerika, maar ook en vooral door online te verkopen.

Online

Die tweede optie is geen toevallige keuze. Larry Dominique, voorzitter voor de Noord-Amerikaanse afdeling van de groep, zegt dat klanten steeds meer willen dat het aankoopproces “eenvoudiger en efficiënter” kan verlopen. Dat is volgens hem lang niet altijd het geval bij een concessiehouder. Over de mogelijkheid om testritten te boeken voor de aankoop is nog niets gecommuniceerd. Maar Peugeot is dus wel degelijk van plan om terug te keren naar de VS, een markt die het heeft verlaten in 1991 toen de 505 werd opgegeven.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten