Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Porsche: langere leveringstermijnen door WLTP-norm

Geschreven door Etienne Van Zuylen op 22-05-2018

Wie vandaag een nieuwe Porsche bestelt, zal daar veel langer op moeten wachten dan gebruikelijk. De oorzaak ligt bij de nieuwe WLTP-normen.

Met de komst van de nieuwe WLTP-norm moet Porsche de leveringstermijnen van zijn modellen noodgedwongen verlengen. Het merk heeft echter nog niet zijn bestelboekjes moeten sluiten. Maar wie een 911 of 718 wil, zal daar nu veel langer op moeten wachten. De sportwagenbouwer kan niet anders, want het merk heeft net zoals de andere Europese autobouwers tijd nodig om zijn modellen bij te werken en ze opnieuw te testen volgens de meer realistische WLTP-verbruikstests.

Zware gevolgen?

We vernemen echter uit verschillende hoeken dat Porsche op deze maatregel voorbereid is. De constructeur zou namelijk de voorbije maanden de productie hebben opgevoerd om een stock op te bouwen om klanten te kunnen blijven bedienen. Maar daarmee kan het uiteraard niet tegemoetkomen aan erg gepersonaliseerde wensen, waardoor de levertermijnen voor dergelijke zaken sterk oplopen. We zijn benieuwd of deze noodzakelijke actie gevolgen zal hebben voor de wereldwijde verkoopcijfers.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten