Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Tesla heeft er een uitstekend 2021 opzitten, maar blijft voorzichtig

Geschreven door Olivier Duquesne op 27-01-2022

De resultaten voor Tesla zijn uitstekend, met een recordwinst in 2021. Toch blijft de elektrische constructeur voorzichtig, want 2022 zou wel eens verstoord kunnen worden door bevoorradingsproblemen in de nieuwe fabrieken.

In afwachtig van de publicatie van de financiële resultaten van de Amerikaanse constructeur van elektrische wagens, zakte de aandelenkoers onder de 1.000 dollar. Nu hoeft Wall Street niet te klagen, want Tesla heeft een uitstekend 2021 achter de rug, met een omzet van 53,82 miljard dollar en een recordwinst van 5,5 miljard dollar. Dat is 7% meer dan vooropgesteld was.

Toch lijkt de staalblauwe hemel een beetje te vertrekken, want 2022 belooft een stuk moeilijker te gaan worden. Net zoals zoveel technologiebedrijven en autoconstructeurs krijgt Tesla te maken met chiptekorten. Niemand ontsnapt aan de halfgeleidercrisis....

Leveringen onder druk

Die chiptekorten noopten Tesla reeds in 2021 tot een aangepaste prodcutie, maar dankzij de grote marges die elke verkochte auto oplevert, had die bijsturing nauwelijks invloed op de financiële resultaten. Maar in 2022 zou de Amerikaanse constructeur zijn productie moeten opdrijven via de nieuwe fabrieken in Austin (VS) en Berlijn (Duitsland), maar dat kan enkel als de bevoorrading gegarandeerd blijft.

Tesla is dan ook voorzichtig voor 2022, omdat ze vrezen dat de halfgeleidercrisis voor flnk wat vertragingen zou kunnen zorgen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten