Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Tesla-baas Elon Musk kondigt forse herstructurering aan

Geschreven door David Leclercq op 15-05-2018

Na alle ellende van de voorbije maanden kondigt Tesla een grote reorganisatie aan van zijn activiteiten. Dat heeft Elon Musk zelf meegedeeld.

Tesla-CEO Elon Musk heeft een “volledige reorganisatie” van zijn bedrijf aangekondigd. Hij heeft de boodschap zelf aan zijn personeel gebracht. Het autobedrijf heeft stevige vertragingen opgelopen in de productie van de Model 3, waarvan er al een paar maand 5.000 per week van de band hadden moeten lopen. Vandaag neemt de zaak een nieuwe wending: Musk belooft dat Tesla binnenkort nieuwe mensen in dienst neemt “om de productietoename van de Model 3 en de ontwikkeling van toekomstige producten te ondersteunen”. Een daarvan is ongetwijfeld de compacte SUV Model Y, die voor eind 2019 of begin 2020 beloofd is.

Per mail

Elon Musk heeft meer bescheiden dan we van hem gewoon zijn via mail met zijn mensen gecommuniceerd. Hij geeft aan dat “de structuur van het bedrijf wordt vereenvoudigd om de communicatie te verbeteren. Verschillende functies worden gecombineerd en activiteiten die niet essentieel zijn voor onze missie worden teruggeschroefd”. Lees: er zouden weer ontslagen kunnen volgen na een eerste golf in oktober 2017 (400 à 700 mensen werden toen de laan uitgestuurd).

De meubelen redden

Tesla worstelt al maandenlang met de productie van zijn Model 3, een model dat essentieel is voor de groei en zelfs het voortbestaan van het bedrijf, aangezien het voor de eerste winst moet zorgen. In zijn 8-jarige bestaan heeft Tesla namelijk meer dan 7 miljard dollar verslonden zonder ooit winst te maken. Elon Musk moet dus een toontje lager gaan zingen en ophouden met straffe uitspraken te doen die de aandeelhouders en investeerders de kast opjagen. Dat model werkt duidelijk niet meer. Het is tijd dat alles verandert, net zoals er iets moet worden gedaan aan de overdreven beursnotering (Tesla is vandaag meer waard op de beurs dan Ford of GM), zodat Tesla zijn juiste plaats op de markt weer vindt.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten