Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Tesla beschuldigt werknemer van sabotage

Geschreven door David Leclercq op 21-06-2018

In een uitgelekte interne mail zegt Tesla-baas Elon Musk dat een werknemer doelbewust “vernietigende” sabotage-activiteiten zou hebben uitgevoerd. De CEO zou daarmee voor een deel verklaren waarom de productie van de Model 3 nog niet werd opgevoerd.

Tesla-CEO Elon Musk heeft zijn personeel toegesproken in een mail, waarin hij een niet-gespecifieerde werknemer ervan beschuldigt bewust sabotage te hebben gepleegd. Volgens Musk zou de man of vrouw het sturingssysteem van de productielijnen hebben aangepast. Tesla-woordvoerster Gina Antonini weigerde om te reageren op het verhaal.

Zware beschuldiging

“Het is nog niet duidelijk wat de precieze omvang van deze acties is, maar wat we hebben ontdekt is al behoorlijk ernstig,” zo schreef Musk in zijn mail, die in handen is gekomen van persagentschap Reuters. De werknemer in kwestie zou snel kunnen worden gevonden, want Musk zegt dat “hij was gemotiveerd door een gemiste promotie”. Het bedrijf zou deze week verder onderzoek voeren naar de zaak om uit te zoeken over de saboteur alleen werkte of “met hulp van buitenaf”. Musk zei letterlijk in de mail dat bepaalde Wall Street-haaien steeds proberen om Tesla onderuit te halen. Of het verhaal echt is of een rookgordijn om investeerders te paaien en de vertragingen van de productie van de Model 3 te verklaren, is nog onduidelijk…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten