Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Tesla’s Europese Gigafactory komt naar Duitsland

Geschreven door David Leclercq op 21-06-2018

Elon Musk, de CEO van Tesla, heeft laten uitschijnen dat hij een locatie heeft uitgekozen om zijn Europese batterijfabriek Gigafactory te bouwen. Die zou in Duitsland komen.

Zonder echt officieel een bevestiging te geven, heeft Elon Musk laten uitschijnen waar hij zijn toekomstige Europese Gigafactory zou gaan oprichten, een immense fabriek waar batterijen worden gemaakt. De zakenman zou de voorkeur geven aan Duitsland, en wel om een heel eenvoudige reden: daar ligt Tesla’s dochterbedrijf Grohmann Engineering. Dat is gespecialiseerd in geautomatiseerde productie en werd vorig jaar overgenomen door Tesla.

Nabij Prüm

De overname van Grohmann is van een paar maand geleden, toen Musk van plan was om het productieproces van de Model 3 sterk te robotiseren. Onlangs is uitgekomen dat er daarbij nog een paar missers zijn gebeurd, maar dat zou Musk niet hebben ontmoedigd. Hij wil zijn Gigafactory installeren in de buurt van Grohmann, dus nabij Prüm. Die stad ligt strategisch, vlakbij Luxemburg, Frankrijk, Nederland en België. Het is nog even afwachten wat er effectief zal worden beslist, maar omdat Musk vastberaden is om de robotisering door te drijven, is er veel kans dat het nieuws snel wordt bevestigd.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten