Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Tesla “heeft geen extra krediet nodig”

Geschreven door David Leclercq op 04-04-2018

Tesla ligt al een paar dagen onder vuur in de media en wil nu afrekenen met de geruchten door te benadrukken dat het geen extra leningen nodig heeft om te overleven.

De voorbije dagen gaat het Tesla-aandeel op en neer. Investeerders hebben steeds minder vertrouwen in het bedrijf omdat het er maar niet in lijkt te slagen om het productieritme van de Model 3 op te krikken. Ook een dodelijk ongeval waarbij Autopilot was ingeschakeld weegt door.

Reactie

Tesla reageert daarom nu op een andere manier dan via de humor van zijn CEO Elon Musk. Het merk benadrukt dat zijn productie in het eerste trimester van 2018 is toegenomen met liefst 40 procent en dat er wekelijks 2.000 exemplaren van de Model 3 van de band lopen. Daarmee zit het nog niet aan zijn doelstellingen, maar het is een vooruitgang. Over “ongeveer 3 maand” wil de Californische autobouwer een tempo van 5.000 exemplaren per week halen. “Daardoor zal Tesla geen kapitaalinjectie nodig hebben of extra schulden moeten uitschrijven bovenop de nu reeds beschikbare kredietlijnen”. En de communicatie lijkt te werken, want sindsdien is het aandeel van Tesla weer met 6 procent gestegen in Wall Street.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten