Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Tesla Model 3: 5.000 per week tegen half 2018

Geschreven door Olivier Duquesne op 15-02-2018

Tegen deze zomer zou Tesla 5.000 exemplaren per week bouwen van de Model 3. Dat is in elk geval het doel dat het Californische merk zich heeft gesteld, na veel uitstel.

Bij de lancering van de Tesla Model 3 voorbije zomer beloofde CEO Elon Musk een productieritme van 5.000 exemplaren per week vanaf dit jaar. Maar voorlopig ligt het tempo nog veel lager en zijn in het derde trimester van 2017 nog maar 1.550 exemplaren geleverd. In november kondigde Tesla aan dat de productiedoelstelling van 5.000 auto’s per week met een trimester werd opgeschoven naar juni 2018. Vandaag bevestigt de constructeur dat dit doel zal worden gehaald. Het tempo wordt geleidelijk aan opgevoerd en zou eind maart op 2.500 auto’s per week moeten komen.

Machines in Duitsland

Elon Musk heeft verklaard dat het bedrijf voor een hogere productiesnelheid rekent op een reeks nieuwe machines, die op dit moment nog in Duitsland staan. Die machines moeten de productie van de batterijmodules automatiseren. Maar voor die machines in Tesla’s Gigafactory in Reno (Nevada) kunnen worden geplaatst, moeten ze eerst nog worden uit elkaar gehaald bij Grohmann in Duitsland (een dochterbedrijf van Tesla) en naar de Verenigde Staten worden vervoerd om daarna weer te worden geassembleerd en nagekeken in de Gigafactory. Dat zou in maart gebeuren.

Communicatie

Als de productielijnen van de Model 3 hun optimale ritme halen, kan Tesla minstens de helft van zijn oorspronkelijke beloftes waarmaken. Zo moet het geduld van klanten die de elektrische berline hebben besteld niet veel langer meer op de proef worden gesteld. Maar hoewel het orderboekje uitpuilt, blijft Tesla verlies maken. Een maximale productie voor het eind van het jaar wordt bijna een kwestie van overleven voor het automerk van Elon Musk. Die blijft op geniale wijze communiceren om zijn klanten te doen blijven dromen. En het merk kan op dit moment ook nog even teren op de positieve golf die door Space X is gecreëerd.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten