Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Tesla Model 3-remmen onder vuur

Geschreven door Etienne Van Zuylen op 24-05-2018

Het Amerikaanse magazine Consumer Reports heeft kritiek geuit op de Tesla Model 3. Elon Musk, de CEO van de autobouwer, belooft een update voor het remsysteem.

Het Amerikaanse consumentenmagazine Consumer Reports, vergelijkbaar met ons Test Aankoop, raadt in zijn jongste nummer af om een Tesla Model 3 te kopen. De reden daarvoor is de remafstand van het model, die de slechtste in zijn segment zou zijn. Dat is slechte reclame voor het merk. Omdat dit magazine in de VS erg invloedrijk is, zou dit tot flink wat vooroordelen kunnen leiden tegen de Amerikaanse autobouwer. Het Tesla-aandeel nam afgelopen dinsdag in elk geval een duik nadat het maandag nog was opgeklommen.

Snelle reactie van Musk

Elon Musk reageerde al snel via Twitter: “De Model 3 is ontwikkeld om goed te remmen en dat is in verschillende tests bevestigd”. Hij noemt de testresultaten van Consumer Reports “zeer vreemd” en zegt verder dat al meerdere verbeteringen zijn doorgevoerd om het remgedrag te verbeteren. Er zou nog een update komen om het probleem aan te pakken. “Tesla zal niet ophouden zolang de Model 3 niet beter remt dan andere, vergelijkbare modellen”. Door het hoge aantal reserveringen voor de Model 3 zouden de leveringen in elk geval geen vertraging oplopen als gevolg van dit negatieve testresultaat.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten