Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Tesla schrijft obligatie uit

Geschreven door Olivier Duquesne op 09-08-2017

Om de productie van de Model 3 te financieren heeft Tesla een obligatie uitgeschreven ter waarde van 1,5 miljard dollar. Die vervalt in 2025. De constructeur zou een intrest van 5 procent bieden.

Eerder dan aandelen uit te brengen heeft Tesla beslist om de productie van de Model 3 te financieren met een obligatielening. Die obligaties over 8 jaar moeten de constructeur 1,5 miljard dollar (1,27 miljard euro) laten ophalen. De intrestvoet is nog niet officieel meegedeeld, maar volgens Bloomberg, dat kon meeluisteren met loslippige partijen tijdens de onderhandelingen, zou die op 5 procent liggen. Daardoor lopen investeerders het risico dat hun rendement lager ligt dan als Tesla in de komende 5 à 10 jaar industrieel succes boekt. Maar ze zullen hun obligaties wel kunnen omruilen voor aandelen.

Cash

Ondanks inkomsten van bijna 2,8 miljard dollar moet de constructeur afrekenen met een steeds grotere schuldenput. Die groeide van 293,2 miljoen dollar in het eerst trimester van dit jaar naar 336,4 miljoen dollar in het tweede trimester. Door een bedrag van 1,5 miljard dollar op te halen dat over 8 jaar moet worden terugbetaald heeft Tesla de fondsen om de nodige zuurstof te geven aan de productie van de Model 3, of toch gedurende 1 jaar. Die lening komt bovenop een kapitaalheffing van 1,4 miljard in maart van dit jaar. Zelfs al heeft Elon Musk de financiering onder controle, dan nog toont deze obligatie aan dat er een probleem is met de cash flow op korte termijn. Hij moet zijn investeerders overtuigen van het potentieel van zijn bedrijf door de nadruk te leggen op zijn reputatie.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten