Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Tesla ontslaat 9 procent van zijn personeel

Geschreven door Olivier Duquesne op 12-06-2018

Het personeel van Tesla heeft een mail gekregen met de melding dat 9 procent van hen op straat wordt gezet. CEO Elon Musk legt uit dat dubbel ingevulde posities worden uitgeklaard en dat dus overbodige krachten de laan worden uitgestuurd.

Tesla gaat zijn werknemersbestand uitdunnen. Elon Musk, de CEO van het merk, heeft dit per mail aan zijn personeel gemeld. 9 procent van de werknemers wordt de laan uitgestuurd. De beroemde leider van het merk legt uit dat deze beslissing te maken heeft met “de snelle evolutie van Tesla”, waardoor “dubbele” posten zijn ontstaan die niet langer “noodzakelijk” zijn. Hij geeft verder toe dat de autobouwer nog steeds geen winst maakt, maar dat geld “niet de reden” is voor de ontslaggolf. Tesla zou enkel worden gedreven door de drang “om de wereldwijde overstap op schone en duurzame energie te versnellen”. Dat doel zou echter alleen maar haalbaar zijn “als we kunnen bewijzen dat we winstgevend kunnen zijn”. Eind 2017 telde Tesla 37.543 voltijdse werknemers. Dat betekent dat dus zo’n 3.400 banen op de tocht staan. De afvloeiingen zouden in elk geval geen gevolgen hebben voor het opvoeren van het productieritme van de Model 3.

Aandeelhouders tegen opsplitsing CO en CEO

Tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van vorige week stemden de aandeelhouders bovendien tegen het opsplitsen van de functie van Algemeen Directeur en Uitvoerend Directeur (CO en CEO). Dat voorstel kwam van het onafhankelijk fonds van Noorwegen, dat zijn pijlen recht op Elon Musk richt omdat hij beide functies combineert. In de ogen van de belangrijke aandeelhouder zou die cumul het moeilijk maken om het overzicht te houden. Toch mag Musk beide petjes blijven dragen, want dat is wat de meerderheid van de aandeelhouders wenst. De mededelingen gaven de Tesla-aandelen een duw in de rug. Op een bepaald moment was hun waarde met 7 procent gestegen, maar vandaag lijken ze te stabiliseren rond de 4 procent winst.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten