Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Tesla wil aandeel in vijf splitsen

Geschreven door Sébastien Vanhouche op 13-08-2020

Nu het Tesla-aandeel maar blijft groeien meldt CEO Elon Musk dat hij de waarde ervan door vijf wil delen, zodat het ongeveer 300 dollar per aandeel kost. Het gevolg: de waarde is nog meer gestegen.

Sinds begin dit jaar is de waarde van een Tesla-aandeel nagenoeg verviervoudigd tot zo’n 1.500 dollar. Dat is duur, heel duur, zelfs voor Elon Musk, de CEO van het merk. Nu het aandeel zo duur staat, wil hij het graag door vijf delen zodat het nog een 300 dollar kost. Hij wil dat minder kapitaalkrachtige investeerders zo ook een stukje van de taart kunnen meepikken. Het resultaat van deze aankondiging? De aandeelprijs is nog meer omhoog gegaan. Oh, ironie…

Maal vijf

Hoe is het merk uit Silicon Valley aan zo’n bedrag gekomen? Het antwoord is heel eenvoudig: het aantal aandelen vervijfvoudigt. Slim. Wie al aandelen had, behoudt dus dezelfde waarde van het bedrijf, maar zal gewoon vijf keer zoveel aandelen in zijn portefeuille hebben. Ter herinnering: vandaag is Tesla bijna 300 miljard dollar waard, wat meer is dan alle andere Amerikaanse automerken bij elkaar geteld.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten