Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Twee investeerders klagen Tesla aan (2018)

Geschreven door David Leclercq op 16-08-2018

Nadat Elon Musk aankondigde dat hij Tesla van de beurs wil halen, hebben twee investeerders klacht neergelegd. De leider van het merk heeft zich via Twitter verantwoord.

Vorige week gaf Elon Musk aan dat hij Tesla van de beurs wil halen, zodat het merk op meer onafhankelijke wijze kan groeien zonder onderhevig te zijn aan alle beursschommelingen. Die melding zorgde voor heel wat controverse – of zelfs paniek – en twee investeerders hebben zelfs beslist om een klacht neer te leggen bij de rechtbank van San Francisco. De twee mannen hadden op de beurs gespeculeerd op een koersval van Tesla, maar het aandeel is net met 11 procent toegenomen. Daardoor zouden de speculanten miljoenen dollars hebben verloren. Daarom beschuldigen ze Musk ervan dat hij de federale marktwetgeving met voeten heeft getreden.

Musk reageert

We weten dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC op dit moment een onderzoek voert naar Tesla en naar de manier waarop Elon Musk over het onderwerp heeft gecommuniceerd. Daarom heeft de zakenman zich voor zijn actie verantwoord. Hij verklaarde: “De enige manier waarop ik op een eerlijke manier met onze grootste aandeelhouders kan praten is door eerlijk te zijn tegenover hen over mijn verlangen om ons bedrijf van de beurs te halen. Maar het zou niet rechtvaardig zijn geweest om enkel onze grootste investeerders te informeren zonder alle andere aandeelhouders tegelijk op de hoogte te brengen. Daarom was het voor mij duidelijk dat de enige juiste manier om de zaken aan te pakken was dat ik mijn intenties publiek bekend zou maken. Om duidelijk te zijn: toen ik mijn openbare mededeling deed en in al mijn gesprekken over het onderwerp sprak ik voor mezelf als potentieel overnemer voor Tesla”. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten