Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Europese verkoop stijgt: 6% meer in maart

Geschreven door Olivier Duquesne op 15-04-2016

De verkoopcijfers van nieuwe auto’s in Europa blijven in het groen. Het is de 31ste opeenvolgende positieve maand. De stijging bedraagt 6% in maart, ondanks een dipje voor Volkswagen.

Al drie jaar blijft de verkoop van nieuwe auto’s in Europa groeien. Zo waren er 1.700.674 inschrijvingen in de Europese Unie (zonder Malta) in maart 2016, dat is 6% beter dan in maart 2015. Een goed resultaat, vooral omdat Pasen dit jaar in maart viel, waardoor er minder werkdagen waren. Het is ook de 31ste positieve maand op rij. In het eerste trimester van 2016 bedroeg de stijging 8,2%, met voor dit jaar al een totaal van 3.819.269 personenwagens. Voegen we de landen buiten de Europese Unie – IJsland, Noorwagen en Zwitserland – er ook bij, dan is er ook een stijgende curve in maart (+7,6%).

VW afgestraft

In Italië is de stijging het meest uitgesproken: +17,4% in maart en +20,8% sinds het begin van het jaar. Andere landen in goeden doen in maart waren Frankrijk (+7,5%) en het Verenigd Koninkrijk (+5,3%). Duitsland valt daarentegen stil (-0,04%) en Spanje zakt met 0,7%. Toch zijn beide landen sinds het begin van het jaar gestegen. Het merk Volkswagen heeft 1,6% verloren in maart en 0,5% sinds januari. De groep haalde vorige maand +2,6% en in het eerste trimester van 2016 +3,7%.

De cijfers in België

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten