Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Volkswagen-CEO Müller krijgt meer dan 10 miljoen euro

Geschreven door David Leclercq op 21-03-2018

Matthias Müller, CEO van de Volkswagen-groep, heeft een forse loonsverhoging bedongen, en dat ondanks de ontwikkelingskosten voor de elektrische auto’s en Dieselgate.

Matthias Müller, de algemene directeur van Volkswagen, heeft op zijn loon van vorig jaar een verhoging van 40 procent bedongen. Volgens het jongste financiële verslag van het bedrijf haalt hij 10,14 miljoen euro aan loon en sociale voordelen binnen. De opslag is goedgekeurd door de raad van toezicht als gevolg van de recordwinst die het voorbije jaar is geboekt.

Duurder dan Zetsche

De Volkswagen-baas rijft daarmee bijna 20 procent meer binnen dan zijn evenknie bij Daimler, Dieter Zetsche, terwijl Mercedes nochtans een recordjaar achter de rug heeft en Audi en BMW voor het tweede jaar op rij achter zich heeft gelaten. Maar we moeten de zaken natuurlijk binnen hun context plaatsen: de winst van Volkswagen is vorig jaar verdubbeld ondanks de investeringen in het nieuwe gamma van elektrische auto’s en de facturen van Dieselgate.

Geen commentaar

In 2016 verdiende Müller 7,3 miljoen euro in het kader van het oude verloningssysteem van Volkswagen, dat nog was gebaseerd op premies voor de bedrijfsprestaties in de twee voorgaande jaren. Vandaag legt VW voor het loon van zijn CEO een plafond op van 10 miljoen euro, maar dat van Müller doorbreekt die grens dankzij allerlei voordelen en pensioenspaarformules volgens de Duitse handelswetgeving. Tijdens een recente persconferentie weigerde Müller om in te gaan op de financiële resultaten van Volkswagen, maar financieel directeur Frank Witter verklaarde dat de verloning van Müller in overeenstemming is met de eisen van de investeerders om de bonuspolitiek van het bedrijf te hervormen. Er is met andere woorden geen vuiltje aan de lucht.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten