Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Toch uitzondering voor verbrandingsmotoren?

Geschreven door Frédéric Kevers op 13-06-2022

Ondanks allerhande lobbywerk uit Duitse en Italiaanse hoek gaat Europa voor een volledig verbod op de verkoop van verbrandingsmotoren vanaf 2035. Of toch niet helemaal?

Om de CO2-uitstoot drastisch te reduceren gaat de Europese Unie voor een verbod op de verkoop van nieuwe voertuigen met een verbrandingsmotor vanaf 2035. Met die maatregel doelt Europa niet enkel op auto's op enkel benzine of diesel, ook hybrides en plug-inhybrides zullen verboden worden. Net zoals verbrandingsmotoren die op biobrandstoffen draaien, overigens. Kort samengevat: 100% elektrische auto's worden de norm in Europa. In de eerste plaats die op batterijen, maar ook elektrische auto's die over een brandstofcel beschikken en dus waterstof tanken, blijven mogelijk. 

LEES OOK Europees verkoopsverbod op verbrandingsmotoren is goedgekeurd

Duitse en Italiaanse lobbygroepen hebben lang druk uitgeoefend op deze beslissing, maar vingen uiteindelijk bot. Alhoewel. De Europese Unie zou immers een uitzondering maken voor kleinere constructeurs met lage productievolumes. Autobouwers die jaarlijks minder dan 1.000 exemplaren produceren, zouden pas in 2036 moeten overschakelen naar een 100% elektrisch portfolio. Een jaar uitstel, dus. Deze maatregel helpt vooral de luxemerken, toch als ze aan het pakket aan voorwaarden voldoen.

Wel grappig: deze uitzondering wordt ook wel het Ferrari-arrest genoemd. Maar de Italiaanse sportwagenbouwer is te groot om van deze gunstmaatregel te profiteren. Merken zoals Pagani daarentegen...

Bron : Automotive News Europe

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten