Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Volkswagen kiest nog steeds voor dieselmotor

Geschreven door David Leclercq op 07-02-2018

Je zou verwachten dat Volkswagen de dieselmotor de rug toekeert, na alle ellende die de groep erdoor heeft ondervonden. Maar dat is helemaal niet het geval, zo benadrukte CEO Matthias Müller het voorbije weekend.

Je zou denken dat Volkswagen zich grondige vragen stelt bij de toekomst van de dieselmotor, na enerzijds Dieselgate en anderzijds de recente affaire waarbij apen en mensen bewust werden blootgesteld aan de uitlaatgassen van zelfontbranders. Vergeet het maar: ondanks alle elektrische plannen tegen 2025 is de constructeur vastberaden om door te gaan met de ontwikkeling van dieselmotoren.

Officiële weg

Matthias Müller, de CEO van de groep, gaf dit weekend een interview aan de Duitse televisiezender N-TV en vertelde daarbij: “Volkswagen voorziet op dit moment om te blijven investeren in diesels. Ik kan me erg goed inbeelden dat onze klanten zich vragen stellen bij dit thema, maar toch blijven we vandaag verder onderzoek voeren naar zelfontbranders”. Dat is op zijn zachtst een merkwaardige strategie van een man die onlangs nog zei dat hij de interne bedrijfscultuur wou omgooien naar een meer groene mobiliteit. Sinds Dieselgate eind 2015 is losgebarsten, legde Müller in zijn communicatie vooral de nadruk op de ontwikkeling van elektrische auto’s tegen 2025. Dat kan niemand weerleggen.

Niet op de hoogte

Bovendien werd Müller tijdens het interview ondervraagd over het recente schandaal rond uitstoottests met apen en mensen op vraag van… de public relations-afdeling van het bedrijf, en dus niet om onderzoeks- of ontwikkelingsdoeleinden. “Om eerlijk te zijn begrijp ik niet goed waarom deze tests zijn uitgevoerd onder toezicht van de pr-afdeling in plaats van Onderzoek&Ontwikkeling”, zo gaf Müller zelf toe. “Daar moeten we verder onderzoek naar voeren”. Voor iemand die is aangesteld om orde op zaken te stellen, heeft hij blijkbaar nog weinig grip op de zaken. Tenzij dan op de verkoopcijfers, die steeds nieuwe records blijven breken.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten