Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Lifestyle / 300.000 euro voor een Shelby GT500

Geschreven door Sébastien Vanhouche op 28-07-2020

'Gone in 60 seconds' was een succes dankzij de acteurs, maar ook dankzij een Shelby GT500 aangepast door Chip Foose. Een van de auto's van de film staat nu te koop voor de lieve som van 300.000 euro.

Met bijna 250 miljoen dollar aan inkomsten bij de wereldwijde box office kunnen we wel zeggen dat de film 'Gone in 60 seconds' een succes was. Dankzij zijn personages, die gespeeld werden door grote namen uit Hollywood, maar ook dankzij Eleanor, een Shelby GT500 die speciaal voor de noden van de film is aangepast. Het scenario is niet te ingewikkeld, een dievenbende moet in recordtijd een reeks auto's stelen. Waaronder deze Eleanor, die het hoofdpersonage van Nicolas Cage het moeilijk maakt.

Een van de drie

De Shelby GT500 is al een van de meest begeerlijke Mustangs: een 7 liter grote V8 die bijna 350 pk ontwikkeld, met het geheel geprepareerd door de beroemde Carroll Shelby. Maar de auto's van de film zijn nog specialer. Ze zijn aangepakt door Chip Foose, beroemd in de tuninggemeenschap vanwege zijn designskills. De carrosserie werd volledig herwerkt om hem nog agressiever te doen ogen. Het motorblok is ook niet meer origineel, de V8 braakt nu 641 pk uit. Er bestaan amper 3 rijdende exemplaren van de auto, waarvan eentje nu te koop staat bij Alain Class Motors. De prijs die wordt gevraagd voor deze muscle car, met amper 1.000 mijl (1.600 km) op de teller, is 300.000 euro.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten