Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Lifestyle / Op zoek naar aprilvissen

Geschreven door Jean-François Christiaens op 01-04-2016

Deze eerste april ontsnapt niet aan de traditie: heel wat aprilvissen doken op in de autowereld. Laten we even samen vissen en bereid je maar voor op een zware vangst.

Laten we beginnen met enkele ideeën van onze collega’s uit de algemene pers. L’Echo kondigt aan dat het Brussels gewest de brug wil terugkopen die in 1984 verkocht werd aan Thailand om geïnstalleerd te worden in Bangkok. Helaas hebben we die opnieuw nodig in Brussel na alle problemen met de sluiting van de tunnels. Dezelfde krant wijdt een tweede gek artikel aan de mobiliteitsproblemen in Brussel: het toekomstige Gewestelijk ExpresNet (GEN) wordt groot genoeg gemaakt om de auto’s van pendelaars te vervoeren, die zo direct afgezet worden in het centrum van de stad zonder door de files te moeten.

Kilometerheffing

Ook L’Avenir denkt aan de mobiliteit voor zijn jaarlijkse grap. 1 april valt samen met de invoering van de kilometerheffing voor vrachtwagens. De krant kondigt aan dat de Waalse overheid dit wil uitbreiden tot alle auto’s ... behalve bedrijfsauto’s, 4x4’s en auto’s van ministers. De journalist spreekt ook over meerdere categorieën die extra belast worden. Het lezen waard.

Medische check-up

De autoconstructeurs rivaliseren ook met elkaar voor de origineelste 1 aprilgrap. We schreven al over de vleugeldeuren bij Mini en de komst van de Adam C die je kunt opwinden zoals een kinderauto in de catalogus van Vauxhall (Opel UK). Hyundai stelt voor om vanaf 1 april de Triple Care-garantie uit te breiden met een medische check-up voor bestuurders. Tijdens de jaarlijkse controle van de auto, kan de bestuurder een beroep doen op een bedrijfsarts van de concessiehouder. Die geeft gratis een gezondheidsrapport en kan indien nodig de bestuurder doorverwijzen naar zijn huisarts.

‘Gepersonaliseerde’ nummerplaat

Er zijn nog heel wat andere aprilvissen te vinden op het internet. Het idee van Honda om een gepersonaliseerde nummerplaat met emojis te lanceren, bijvoorbeeld. Of een paraplu voor honden bovenop de traditionele paraplu die in de deuren van bepaalde Skoda’s zit. Mini zou een speciale Hipster-serie lanceren om op deze trend in te spelen. Hij is uitgerust met een versleten jeans als bekleding, een cassettespeler zoals in de oude tijd en een unieke versnelling die de snelheid beperkt tot 40 km/u om te paraderen op de boulevards.

Tunnels voor archief

We vermelden ook nog het bericht van de gratis krant Metro, die schrijft dat de Brusselse tunnels verboden worden voor het verkeer en gebruikt zullen worden voor het archief van het Brussels gewest. De kleine ring zou een voetgangerszone worden, zoals tegenwoordig gebruikelijk is in de hoofdstad. De kranten van Sud Presse spotten dan weer met de NMBS, die tijdens spitsuren zetels zou verwijderen uit wagons. Een idee om de stiptheid te verbeteren, de Belgen te doen afslanken en pendelaars te verplichten om recht te staan. Her en der lezen we nog dat de aandeelhouders van Ferrari eisen dat het merk een SUV lanceert of dat het voetbalstadion van Arsenal uitgerust zou worden met een schuifdak geïnspireerd op dat van de Citroën C1 Airspace. Net als bij de auto, zou het dak in elf seconden openen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten